بهترین های پزشکی و پرستاری | اوردامین : بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی
بهترین های پزشکی و پرستاری | اوردامین : بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی
  • اوردامین
  • طراحی وب
1403
فروردين
10
جمعه
شمارنده
بازدید امروز : 214 بازدید
کل بازدید کنندگان امروز : 125 نفر
بازدید کل : 54333577 بازدید
حاضرین در سایت : 51 نفر

تاریخ شروع شمارشگر : 94/03/01

عمر سایت : حدود 9 سال پیش

تعداد کل مطالب : 1214



بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی




انتخاب رشته
 یکی از مهمترین و شاید سرنوشت ساز ترین انتخاب های زندگی هر دانش آموزی می باشد زیرا تاثیر بسیار زیادی در آینده او دارد. هر چه انتخاب رشته درست تر و با اطلاعات کافی انجام شود، مطمئنا دانش آموز در آینده موفق تر خواهد بود.

بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی

شما به عنوان یک دانش آموز رشته علوم انسانی باید هدف خود را مشخص کرده و با نهایت اراده و پشتکار در جهت آن تلاش کنید. برای اینکه بتوانید هدف های درستی را انتخاب کنید، مطمئنا باید بدانید چه گزینه هایی پیش روی شما خواهد بود. به عنوان مثال اینکه می خواهید برای ورود به یک رشته دانشگاهی هدف گذاری و برنامه ریزی کنید، باید قبل از آن بدانید که بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی در دانشگاه های کشور چه هستند. دانشگاه های معتبر رشته علوم انسانی کدامند و نحوه پذیرش آنها به چه صورت است.

دروس رشته علوم انسانی در دبیرستان چه هستند؟

دانش آموزان رشته علوم انسانی دبیرستان باید در دروس ادبیات، عربی و مطالعات اجتماعی قوی باشند. برخی از کتاب های علوم انسانی در دوره دوم متوسطه شامل این موارد می باشد: علوم و فنون ادبی، جامعه شناسی، تاریخ ایران و جهان ، ادبیات فارسی، جغرافیای ایران، اقتصاد،  عربی، نگارش، منطق، فلسفه، منطق، ارایه های ادبی، روان شناسی، زبان فارسی، علوم اجتماعی.

 شما دانش آموز علوم انسانی باید هم این درس ها علاقه کافی داشته و هم در آنها قوی باشید تا بتوانید نتیجه خوبی در کنکور سراسری انسانی کسب کنید.

شاخه های رشته علوم انسانی کدامند؟

رشته علوم انسانی یکی از رشته های اصلی در کنکور سراسری است که در سال ۹۵ حدود ۱۶۱،۵۰۰ نفر داوطلب در آن شرکت کرده اند.

دروس اختصاصی انسانی که در کنکور مهم هستند و دانش آموزان انسانی باید آنها را مطالعه کنند، دروس ریاضی، اقتصاد، زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، تاریخ و جغرافیا، علوم اجتماعی، فلسفه و منطق و روانشناسی می باشند.

رشته علوم انسانی دارای ۵ زیر گروه است که ضریب دروس اختصاصی در آنها متفاوت هستند. باید توجه داشته باشید که رشته های دانشگاهی مورد نظر شما در کدام زیر گروه قرار گرفته و ضریب دروس اختصاصی آنها چه تفاوتی با هم دارند.

جدول زیر ضرایب دروس در زیر گروه های رشته انسانی  را نشان می دهد:

بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی

بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی چه هستند؟

 رشته های دانشگاهی علوم انسانی که شما پس از کسب رتبه لازم در کنکور می توانید انتخاب کنید، در مقاطع مختلف کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته می باشند.

رشته های دانشگاهی انسانی در مقطع کاردانی شامل این رشته ها می باشند: کاردانی باستان شناسی، کاردانی تربیت معلم قرآن مجید، کاردانی علمی – کاربردی اشتغال، کاردانی علمی – کاربردی اقتصاد کار و بهره وری، کاردانی علمی – کاربردی روابط کار، کاردانی مربی کودک، کاردانی امور تربیتی، کاردانی آموزش و پرورش کودکان استثنایی، کاردانی آموزش زبان و ادبیات فارسی، کاردانی آموزش دینی و عربی، کاردانی متصدی امور آموزشی، کاردانی مطالعات اجتماعی، کاردانی آموزش و پرورش ابتدایی، کاردانی مدیریت صنعت جهانگردی، کاردانی علمی – کاربردی خدمات پرورشی.

رشته های دانشگاهی انسانی در مقطع کارشناسی شامل این رشته ها می باشند: آماد، آموزش ابتدایی، ادیان و مذاهب، باستان شناسی، تاریخ، تاریخ اسلام، حقوق، خبرنگاری، دبیری الهیات و معارف اسلامی، دبیری تاریخ، آموزش تربیت بدنی، جغرافیا، دبیری جغرافیا، دبیری زبان و ادبیات عربی، دبیری علوم اجتماعی، روابط عمومی، روزنامه نگاری، زبان و ادبیات ترکی آذری، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات کردی، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم تربیتی، مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات، مطالعات خانواده ، فقه و حقوق امامی، فلسفه، زبان شناسی،  مترجمی زبان عربی، ایران شناسی، فرهنگ و معارف اسلامی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، پژوهشگری اجتماعی، تعاون و رفاه اجتماعی، مردم شناسی

رشته های دانشگاهی انسانی در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، رشته معارف اسلامی و حقوق می باشد.

تعدادی از رشته های دانشگاهی هم هستند که در بین رشته های انسانی، تجربی و ریاضی مشترک اند که دانش آموزان انسانی هم می توانند وارد این رشته ها در دانشگاه شوند.  این رشته ها هم در مقاطع مختلف دانشجو می پذیرند.

رشته های مشترک در مقطع کاردانی شامل این رشته ها می باشند: کاردانی خدمات مسافرتی و جهانگردی، کاردانی امور بانکی، کاردانی امور بیمه، کاردانی امور دولتی، کاردانی امور مالی و مالیاتی، کاردانی تربیت معلم قرآن مجید، کاردانی حسابداری، کاردانی علوم انتظامی، کاردانی علم اطلاعات و دانش شناسی،  کاردانی مدیریت صنعتی، کاردانی مدیریت بازرگانی، کاردانی مدیریت گمرکی.

رشته های مشترک در مقطع کارشناسی شامل این رشته ها می باشند: اقتصاد اسلامی، اقتصاد کشاورزی، حسابداری، روانشناسی، زبان و ادبیات عربی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم اقتصادی، علوم انتظامی، علوم قضایی، علوم سیاسی، مددکاری اجتماعی، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بیمه، مدیریت جهانگردی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسب و کارهای کوچک، مدیریت مالی، مدیریت و بازرگانی دریایی، مدیریت هتلداری، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی ، فلسفه و کلام اسلامی ، تاریخ و تمدن ملل اسلامی ، ادیان و عرفان ، شیعه شناسی ، فقه و حقوق مذاهب اسلامی ، معارف اسلامی ، فقه و حقوق حنفی ، فقه و حقوق شافعی ، علوم قرآن و حدیث ، فلسفه و عرفان اسلامی ،  تربیت مربی عقیدتی سیاسی، علوم ورزشی، مربیگری ورزشی، مهندسی ورزش، ضد تروریسم، امنیت نرم، علوم فنی امنیت، پژوهشگری امنیت، حفاظت اطلاعات، امنیت اطلاعات، امنیت اقتصادی، امنیت بین الملل، مطالعات امنیتی.

رشته های مشترک در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته شامل این رشته ها می باشند: کارشناسی ارشد پیوسته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد، کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی

 

بهترین رشته انسانی چیست؟

شاید نتوان یک معیار مشخص کرد که بر اساس آن رشته های انسانی را از بهترین تا بدترین دسته بندی کرد. به دلیل اینکه نظر و اولویت بندی افراد با هم بسیار متفاوت است. یکی از معیارهای اصلی تعیین کننده خوب بودن یا نبودن رشته های دانشگاهی، علاقه شماست. شما اگر بتوانید علایق واقعی تان را به درستی شناسایی کنید، بسیار راحت تر می توانید رشته ای را که برای شما مناسب ترین است پیدا کنید.  باید قبل از هر چیز بفهمید واقعا به چه رشته و شغلی علاقه دارید، در چه حوزه هایی استعداد و توانایی دارید و بعد سایر اطلاعات لازم را جمع آوری کنید. (برای شناخت بیشتر خودتان می توانید از تست های شخصیت شناسی کمک بگیرید)

در کنار علاقه، عوامل مهم دیگری از جمله بازارکار، درآمد، شرایط جامعه و … هستند که در انتخاب رشته موثرند. شما باید با کسب اطلاعات کافی و استفاده از بهترین روش، مرحله به مرحله پیش بروید تا به بهترین تصمیم برسید.  ما سعی کرده ایم بهترین روش برای انتخاب رشته و شغل مناسب تان را در اختیار شما قرار دهیم پس معطل نکنید و  اینجا کلیک کنید. 

شغل های رشته علوم انسانی چه شغل هایی هستند؟

 یکی از موارد مهمی که دانش آموزان باید توجه زیادی به آن داشته باشند، شغلی است که در آینده می خواهند وارد آن شوند. شناختن شغل های رشته انسانی (شامل ویژگی های اصلی شغل، وظایف مرتبط، بازارکار، درآمد و …) برای شما دانش آموز این رشته بسیار مهم و حیاتی است. اگر بدون شناخت وارد کاری شوید، به احتمال زیاد در آینده شما نیز جزو گروه زیادی از افرادی می شوید که از شغل خود ناراضی اند و از آن لذت نمی برند.

اینکه شغل های رشته انسانی چه هستند را تا حد زیادی می توانید از رشته های دانشگاهی انسانی که در بالا آورده شد، متوجه شوید. البته در برخی از رشته ها شما می توانید وارد شغل های مختلف بشوید. به عنوان مثال شما وقتی در رشته روانشناسی فارغ التحصیل می شوید می توانید به عنوان روانشناس در یک کلینیک روانشناسی کار کنید، می توانید مشاور سازمان ها و شرکت های مختلف شوید، می توانند به عنوان موسس مراکزی مانند مراکز مشاوره، مهد کودک، مرکز نگهداری سالمندان و … باشید.

فارغ التحصیلان تعدادی از رشته های دانشگاهی انسانی وارد مشاغل آموزشی در سطح مدارس یا دانشگاه ها می شوند مانند دبیری الهیات، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، فلسفه و عرفان اسلامی، آموزش ابتدایی، دبیری تاریخ، علوم تربیتی و …

اگر بخواهیم تعداد دیگری از شغل های علوم انسانی را نام ببریم می شود به وکیل، قاضی، روزنامه نگار، حسابدار، مشاور، کارشناس مالی، کارشناس جهانگردی، باستان شناس، مربی مهدکودک، مدیر مهدکودک، مربی تربیت بدنی، جامعه شناس، مردم شناس، مددکار اجتماعی، کارشناس بیمه، زبان شناس و … اشاره کرد.

برای اطلاع از سایر اطلاعات شغل های رشته انسانی به بخش آشنایی با مشاغل سایت ما مراجعه کنید.

بازارکار رشته علوم انسانی؟

شاید سوال بسیاری از دانش آموزان انسانی این باشد که بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی از نظر بازارکار کدام است؟

بازار کار یکی از مهم ترین معیارهایی است که در شناخت شغل های انسانی باید مد نظر قرار گیرد. اگر شما همه موارد به جز بازار کار رشته های علوم انسانی را بررسی کنید، حتما کافی نیست. بازارکار وضعیت فعلی شغل ها در کشور و جهان را مشخص می کند، نشان می دهد چقدر تقاضا برای این شغل ها وجود دارد، آیا پس از فارغ التحصیلی می توان به راحتی کار پیدا کرد یا خیر و …. بنابراین بررسی بازار کار رشته های انسانی در ایران و جهان یکی از موارد بسیار مهمی است که آن را نباید فراموش نکنید.

درآمد شغل های رشته انسانی؟

در بخش های قبلی با شغل های رشته انسانی آشنا شدید. یکی از ویژگی های هر شغلی میزان درآمدزایی آن است، اینکه با این شغل چقدر درآمد خواهید شد؟ اینکه در این شغل چقدر حقوق خواهید گرفت؟

اینکه پردرآمد ترین رشته کدام است؟ سوال بسیاری از دانش آموزان قبل از انتخاب رشته است. از آنجایی که معمولا در ایران آماری از درآمد شغل ها داده نمی شود، بهترین راه برای فهمیدن میزان درآمد شغل های انسانی این است که با تعدادی از متخصصان (دانشجویان، اساتید دانشگاه، شاغلان) شغل مورد نظرتان ارتباط بگیرید. این ارتباط می تواند ملاقات حضوری یا از طریق شبکه های مختلف اجتماعی باشد.

در این مقاله سعی شد اطلاعاتی در خصوص رشته های انسانی در اختیار شما قرار داده شود تا با شناخت بیشتری رشته و شغل آینده خود را انتخاب کنید.




نویسنده : فرید اصغریان
تاریخ ارسال : پنج شنبه ، 96/05/19 ، در ساعت 20:57

نظرات برای بهترین رشته های دانشگاهی علوم انسانی

نام و نام خانوادگی شما *
آدرس ایمیل شما
آدرس وب شما
متن نظر *