بهترین های پزشکی و پرستاری | اوردامین : راه اندازی مراکز داده (دیتا سنتر)
بهترین های پزشکی و پرستاری | اوردامین : راه اندازی مراکز داده (دیتا سنتر)
  • اوردامین
  • طراحی وب
1403
فروردين
09
پنج شنبه
شمارنده
بازدید امروز : 2291 بازدید
کل بازدید کنندگان امروز : 446 نفر
بازدید کل : 54331466 بازدید
حاضرین در سایت : 57 نفر

تاریخ شروع شمارشگر : 94/03/01

عمر سایت : حدود 9 سال پیش

تعداد کل مطالب : 1214

مرکز داده یا دیتا سنتر به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت/اینترانت) بکار گماشته می‌شوند. سازمان ها، شرکت ها، و افراد می‌توانند با به کارگیری سرویس‌های ارایه شده از طرف مرکز داده وب‌گاه ها، اطلاعات و سرویس‌های مبنتی بر شبکه خود را بر روی (اینترنت/اینترانت) راه اندازی کنند. مرکز داده، بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، می‌تواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده و یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری و یا عمومی قابل استفاده هستند .جهت داشتن یک دیتاسنتر می بایستی مشخصات زیر مد نظر قرار گیرد

1- داشتن اتصالات مختلف به اینترنت و اینترانت از لینک های مختلف:
 

به طور معمول یک Data Center برای اتصال به اینترنت از چندین اتصال مختلف استفاده می کند تا در صورتی که هر یک از اتصالات به دلیلی از کار افتادند، در سرویس دهی مرکز وقفه ای پیش نیاید. برخی از Data Center معروف با بیش از ۱۲ اتصال مختلف به اینترنت متصلند.

 

2- سیستم برق پشتیبان:

یکی از مهم ترین مسائل در Data Center سرویس دهی بدون وقفه به مشتریان می باشد. با توجه به امکان قطع برق به دلایل مختلف همچون حوادث غیرمترقبه یا جنگ، نیاز به سیستم برق پشتیبان ضروری است. معمولاً Data Centerهای بزرگ از UPS های مخصوصی استفاده می کنند که امکان سرویسدهی به بیش از صدها سرور را دارند. علاوه بر سیستم UPS، ژنراتورهای قوی نیز در مرکز داده ای وجود دارد تا در صورت قطع بلندمدت برق، سرویس دهی بدون وقفه انجام شودهمچنین در ایران توصیه می شود که در صورت عدم تهیه ژنراتور حتی المکان دو برق جداگانه از دو پست برق مختلف جهت مرکز داده در نظر گرفته شود.

 راه اندازی مراکز داده (دیتا سنتر)
 

3- وجود سرورهای متعدد:

هدف اصلی یک Data Center در اختیار گذاشتن سرورهای مختلف برای مشتریان استسرورهای مورد استفاده با توجه به نیاز و امکاناتData Center تعیین می شودتنها تفاوت مهم، نوع سرورهای مورد استفاده توسط Data Center است. در Data Center ها بسته به انتخاب مارک سرور می توان از سرورهای مستقل به عنوان مثال سری DL سرورهای HP و یا سرورهای HP BL ها  استفاده کرد. در صورت استفاده از سرورهای Blade (BL) می توان حجم کمتری از فضا و همچنین مصرف پایین تر برق را داشت و با استفاده از Storage ها و استفاده از تکنولوژی مجازی سازی ترکیب کاملی از آخرین تکنولوژی ها را به همراه هم داشت و سپس بر اساس این زیرساخت پشرفته و با توجه به تکنولوژی High availability  تضمین ارائه سرویس به صورت مداوم را داد .

 

4-  مشخصات فیزیکی:

با توجه به این نکته که اکثر سرورهای وب از نوع Desktop هستند، ساختمان های مراکز داده ای اکثرا با سقف های بلند ساخته می شوند که علاوه بر تهویه هوا، امکان قرار دادن سرورهای بیشتر را می دهند. همچنین در تمامی Data Centerها، مسیرهایی برای گذراندن کابل های شبکه و همچنین کابل های برق وجود دارد. علاوه بر اینها، وجود سیستم تهویه قوی برای پایین نگاه داشتن دمای سرورها ضروری می باشد. البته مشخصاتی همچون وجود سقف کاذب، کف کاذب و همچنین سیستم اطفاء حریق در برخی موارد توصیه شده است.

5- دستگاههای ذخیره سازی اطلاعات (Storage):

انباره (Storage) ذخیره سازی متصل به شبکه (Nas) دستگاهی است که به صورت اشتراکی در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه، با استفاده (NFS) سیستم فایلی شبکه ای مختص یونیکس، ((CIFS سیستم فایلی شبکه ای مختص محیط های ویندوزی)، FTP،HTTP )و سایر پروتکل ها با اجزای شبکه ارتباط برقرار می کند. وجود NAS در یک شبکه برای کاربران آن شبکه افزایش کارایی و استقلال از سکو را به ارمغان می آورد، گویی که این انباره مستقیما به کامپیوتر خودشان متصل است. در دیتا سنتر نیز وجود storage با توجه به داشتن BL سرورها و همچنین داشتن تکنولوژی مجازی سازی و با عنایت به پیاده سازی فن آوری های  HA و FT بر روی مجازی سازی امری ضروری به نظر می رسد .

 خود دستگاه NAS یک وسیله پر سرعت، کارآمد، تک منظوره و اختصاصی استکه میتوان مثل یک دستگاه Plug-and-play در نظر گرفت که وظیفه آن تامین نیازمندی های ذخیره سازی است. این سیستم ها با هدف پاسخگویی به نیازهای خاص در کوتاه ترین زمان ممکن (به صورت بلا درنگ) طراحی شده اند. برای اتصال سرورها به Storage ها به عنوان مثال SAN ها می بایستی از فیبر نوری استفاده نمود که البته دستگاه واسطی به نام San Switch  این ارتباط را برقرار می کند و جهت برقراری امنیت بالاتر داشتن چندین کابل برای هر سرور پیشنهاد می شود .

 

6- وجود سیستم های پشتیبان گیری :

با توجه به سیاست های دیتاسنتر و پروژه پشتیبان گیری از اطلاعات امری کاملا ضروری به نظر می رسد . بحث تهیه پشتیبان بایستی در تمامی لایه ها مد نظر قرار گیرد و شامل بحث اطلاعات نشود . به عنوان مثال از Configuration دستگاههای مختلف موجود در دیتاسنتر نیز باید در دوره تعریف شده خاص و بعد از هر تغییری نسخه پشتیبان در جای امن و تحت شرایط خاص نگهداری شود و نسخه های آرشیو شده نیز دارای قابلیت داشتن ورژن باشند تا رجوع به هر نسخه ای به راحتی بر اساس تاریخ و زمان میسر باشد.

همچنین ابزاری های پشیتبان گیری نیز بر اساس پروژه و زمان بندی ها بایستی مشخص و تعیین شوند و تست های دوره ای به صورت تصادفی نیز جهت بازیابی اطلاعات برای حصول اطمینان از روند صحیح پشتیبان گیری انجام شود . 


نویسنده : amin mah
تاریخ ارسال : چهارشنبه ، 94/05/14 ، در ساعت 02:24

نظرات برای راه اندازی مراکز داده (دیتا سنتر)

نام و نام خانوادگی شما *
آدرس ایمیل شما
آدرس وب شما
متن نظر *
مرتضی تقدیری در تاریخ 96/02/19 ساعت 13:07 سلام من این سرور رو دارم میخواستم بفروشم یا اگه بشه کاری باهاش راه بندازم ممنون میشم راهنماییم کنید
cpu xeon 2697 v2
ram hp 2666 128GB
SSD 512GB
SAS 15K 31TB
CASE SUPERMICRO 2U
POWER HP 1200W
FAN CONTROLER 7200RPM×6
MB SUPERmicro x9drh7tfo
optical hp
hdc supermicro × 8
nc365 4 port
aj764a hba 82q 8GB